Slægten Rolsted fra 1760

& Randis familie aner.
2. Navne oversigt

1. Find person

2. De tidligste aner

Video om Niels Bosteder

12 min.Slægtsvideo

1. Kontakt
2. Nyheder

1. Forside

1. Tidstavle

2. Danske Krige

Stamfar
Niels Rolsted

Carl Frederik  Hermann Rolsted

Charlotte Christine Amalie Rolsted

Hans Christian
Rolsted

Eggert Christopher Rolsted

Rasmus Rolsted

Henrik Wilhelm
 Rolsted

1. Slægt & Samtid

Løvenskiold

2. Index

Kære slægtsmedlemmer.

Jeg udsender jævnligt nyhedsbreve til alle i slægten som jeg har en mail adresse på. Det betyder at alle andre ikke få noget at vide om de nyheder der er, med mindre de læser nyhederne her.

Hvis du vil have de sidste nyheder sendt på mail, kan du blot sende mig en mail, eller en SMS på 23889412 med din mail adresse, så sender jeg også direkte til dig fremover.

Til alle slægts- og familiemedlemmer.
Maj 2024.


Det er efterhånden ikke så ofte jeg har udsendt en mail om nyheder.

Når jeg på det seneste har gjort det, har det været med en antydning af at jeg overvejer at stoppe med at vedligeholde slægtssiden.

Med sådanne antydninger er jeg jo selv med til at slægtens medlemmer, ikke indsender nye oplysninger (som jeg også har antydet), for hvad vil der så blive af dem, sammen med dem man allerede har oplyst.

Jeg har tænkt meget over hvad jeg skulle gøre, og har fundet ud af en løsning som jeg syntes både slægtsmedlemmerne og jeg kan acceptere.

Jeg vil i løbet af året, nok særligt til efteråret, lave en hjemmeside som den enkelte kan have på sin egen computer, og køre i en browser.

På den måde vil alle de data jeg har, kombineret med dem jeg forventer at få, ikke bare gå tabt når jeg stopper, men de vil være tilgængelig hos hver enkelt slægtsmedlem, som har installeret programmet.

Hver enkelt i slægten kan tage stilling til om man ønsker at indsende nye oplysninger, data eller historier, som så kommer med i programmet, og vil være tilgængelige lige som de er i dag, men blot uden forbindelse til internettet.

En sådan løsning vil gøre at man lige som i dag, kan slå op i programmet og søge på de oplysninger man ønsker at vide noget om,
og nemmere end i en evt. sidste bog.

At jeg stopper på et tidspunkt, er sikker, men hvornår kan jeg ikke sig nu, det bliver tidligst en gang i 2025.
Så der er god tid til at få sendt mig personoplysninger og historier om situationer og hændelser som er interessante, og værd at gemme.

Har du spørgsmål?
Så svar på denne mail, eller ring til mig på mobil: 23889412

Venlig hilsen
Richardt Rolsted.


Til alle slægts- og familiemedlemmer.


Jeg har nu i 20 år arbejdet på registrering af slægten, det har været et både spændende og interessant arbejde.
Jeg har heldigvis igennem tiden fået mange henvendelser fra slægtens medlemmer, om både praktiske såvel som spændende oplysninger.

Desværre er det efterhånden blevet meget beskedent med nye oplysninger, især i de sidste to år. Det har helt klart smittet af på min interesse for at blive ved med at arbejde med slægten.

Jeg har gennem tiden udgivet to slægtsbøger, den første i 2010 var, Rolsted Slægten 250 år, april 2010. Den kan ikke længere købes.

Den anden i 2015 havde titlen, Rolsted Slægten, en fortælling om livet blandt adel, bønder og andet godtfolk. Den bog kan stadig købes.

Hvor den først bog mest handler om slægtsforhold og hvem der tilhører de enkelte grene, så giver den anden bog et større indblik i personernes liv og levned.

En tredje bog kunne i første omgang var det en spændende tanke, men så skulle det være noget nyt, eller noget særligt interessant der ikke tidligere har været omtalt.
Men som sagt er der de senere år ikke er kommet ret eget nyt, så den mulighed er jo ikke så tiltagende.

Så tænkte jeg på at jeg har en del materiale jeg har fundet flere steder, og nogle ting fra slægtens medlemmer har jeg også, som ikke har været offentliggjort tidligere.

Det gav mig igen tanken om endnu en bog, men hvor mange er interesseret i en ny bog, så i stedet vil jeg samle materialet samme og lægge det hele ud på en fil, man kan hente på nettet, og køre i sin browser.

Jeg vil til efteråret lave et program som hver enkelt i slægten kan have på sin PC, og lige som i en bog, kan gå ind og finde de oplysninger man er interesseret i, men nu kan man blot slå dem op man ønsker at se mere via link. På den måde vil oplysninger fra bog et og to være samlet

Jeg stopper med at vedligeholde Online siden Slægten Rolsted, men det kommer først til at ske om ca. et år.

Jeg kan ikke blot stoppe med at vedligeholde hjemmesiden, uden at komme med et alternativ, så de mange fra slægten der har bidraget til at kaste lys over slægtens historie og dens virke, fortsat kan have noget at vende tilbage til, enten via historien på en PDF-fil, eller var at lægge den ind på en disk og se indholdet via en browser

Jeg opfordrer derfor igen slægtens medlemmer til at sende mig materiale, historier og slægtsoplevelser som man syntes kan være interessant at komme med i en samlet oversigt over slægten og dens meritter.

Hvis der var tale om en bog som alle kunne købe og læse, ville nogen måske have nogle begrænsninger på hvad de ønsker andre skal læse, men hvis det kun kan læses af slægtsmedlemmerne, er det måske OK.

Det er min plan, helt at stoppe Online siden Slægten Rolsted en gang i 2025/26, men jeg vil gøre det muligt for alle i slægten, at få en samlet oversigt over slægten til dato, tilføjet hvad jeg må komme i besiddelse indtil jeg lukker siden helt.

Hvis jeg ikke har din mailadresse, eller du har fået ny, send mig da adressen så du kan få besked om den yderligere udvikling.